REVIV
Запазете час

  Да си влеем имунитет

  Повишаване на имунитета

  Отново пътуваме по света за удоволствие или по работа, срещаме се очи в очи с другите, вместо през екрана, събираме се с близки и приятели. Това за някои е шанс да възстановят така жадувания нормален начин на живот, но други все още са в плен на дискомфорта от притеснението, че вирусите дебнат отвсякъде. За съхраняване на спокойствието ни в такива ситуации най-важна е превенцията и повишаване на имунитета с терапии.

  Вероятно има моменти, в които все повече се поддавате на умора, изпитвате неразположение и сякаш енергията ви се изпарява. Освен конвенционалните методи за подкрепа на организма, в център REVIV може да предприемете превантивни и алтернативни мерки по пътя към здравето с интравенозна витаминна терапия. Но нека узнаем малко повече за самия имунитет, за да добием представа как и защо трябва да го поддържаме постоянно в кондиция.

  Уравнението на инфекцията и повишаване на имунитета с терапии

  Имунната ни система постоянно е поставена в бойна готовност, за да се справя с нови видове вируси. В борбата срещу инфекцията от решаващо значение е функционирането на вродения и клетъчния имунитет. Много са факторите, които могат да го отслабят –  възрастта, начинът на хранене, начинът на живот (заседналост, консумация на алкохол и никотин, недостатъчно сън), съпътстващи заболявания и др.

  • Слаб имунитет + силен вирус = тежка инфекция
  • Силен имунитет + силен вирус = по-малко тежка или никаква инфекция

  Защитници на имунната система

  Първата линия на защита се състои от кожата, стомашната киселина, полезните бактерии и лигавиците – те предотвратяват навлизането и размножаването на патогени в тялото. Ако все пак врагът преодолее тази първа защитна линия, тогава имунната защита влиза в действие. Способността на вродения имунитет да реагира бързо е една от гаранциите за защита срещу тежка вирусна инфекция. Тъй като 70% от имунната система се намира в стомашно-чревния тракт, състоянието на чревната бариера и чревния микробиом е изключително важна. Често обаче именно с тези компоненти на имунната система се появяват проблеми. А това влошава цялостното ни здраве. 

  Начини за поддържане на имунитета

  Важно е да се знае, че имунната функция е знак за цялостното здраве. Колкото по-здрав е човек, толкова по-силна е имунната система в борбата с инфекциите. Здравословният начин на живот, правилното хранене, ефективното управление на стреса, пълноценният сън, редовните упражнения, избягването на лошите навици и други мерки са от решаващо значение за оптималната имунна функция. Фактори, които влияят негативно върху имунитета са наднорменото тегло и лошият контрол на кръвната захар.

  Изследванията обаче показват, че при много възрастни хора потиснатата имунна функция може да се дължи не само на възрастта, но и на липсата на вещества като витамин D3, витамини от група В, цинк, селен и други. И обикновено много възрастни имат недостиг на поне едно хранително вещество, а повечето имат недостиг на много. Пак според проучванията е доказано, че приемът им чрез венозна инфузия може гарантирано да повиши имунитета при възрастните – веществата веднага постъпват в кръвния поток, действието им е моментално, а усвояването им от организма е пълноценно.

  Най-важните елементи за висок имунитет

  Трудно е човек да си набави всичко необходимо за организма само чрез храната. Повече от 80% от хората консумират по-малко от препоръчителното дневно хранително меню, осигуряващо необходимите полезни хранителни вещества. Това е причината за набавянето им по различни алтернативни начини.

  Най-ефективният от тях е чрез интравенозни терапии. С тяхна помощ се активира процесът на регенерация на клетъчно ниво и по този начин укрепват имунната система. Коктейлът (съдържанието на разтвора) може да бъде подбран индивидуално в зависимост от нуждите за балансиране на микроелементите за бързото повишаване на имунитета.

  Венозното вливане осигурява 100%-ово усвояване на необходимите вещества, чрез преодоляване на бариерата на стомашно-чревния тракт. Ефективността им се дължи и на факта, че по този начин се балансира дългосрочно необходимото ниво на минерали и витамини.

  Имунен коктейл, който съдържа:

  • Витамин А

  Този витамин е от съществено значение за поддържането на кожните клетки и лигавиците, които действат като първа линия на защита срещу инфекции. Витамин А е важен за правилното функциониране на белите кръвни клетки и поддържането на много дейности на имунната система.

  • Витамин D

  Известен е широкият спектър от имуностимулиращите свойства на витамин D. Но ролята му е основна за изграждането на силен автоимунитет. А витамин D3, който се синтезира в организма от слънчевите лъчи, е изключителен помощник в борбата с вирусите.

  • Витамин C

  Когато сме под стрес, нуждата от витамин С нараства. Той увеличава производството на имунни клетки в тялото и на фагоцити (клетките, които убиват бактериите, като ги абсорбират).

  • Цинк

  Цинкът е “пазител на вратата“ на имунната система, тъй като е пряк участник в много нейни функции. Когато нивата на цинк са ниски, имунитетът е значително намален поради рязък спад в нивото на специфични бели кръвни клетки, борещи се с вируси. Цинкът е важен и за здравето на лигавиците на дихателните пътища и стомашно-чревния тракт.

  • Селен

  Селенът участва в най-важните антиоксидантни механизми на организма. Ниските му нива водят съответно до намаляване на имунитета.

  • Витамин В6

  С негова помощ организмът успява да създаде адекватна имунна реакция, която да пребори атаката на вирусите. Витамин В6 помага за производството на Т-клетките (имунни клетки, които убиват болестотворния вирус).

  • N-ацетилцистеин

  N-ацетилцистеинът (NAC) е естествено съдържаща се в тялото аминокиселина с множество ползи за здравето на организма. Използва се за производството на глутатион, основният антиоксидант и детоксикиращо съединение в човешкото тяло. NAC защитава мозъка, дихателните пътища, белите дробове и телесните тъкани.

  Най-добрата профилактика на здравето е укрепването на имунитета. Интравенозните терапии в REVIV позволяват пълноценното усвояване на полезните вещества, а следователно и повишаване на имунитета с терапии.

  Често задавани въпроси


  Всички продукти представени на сайта са хранителни добавки и не предотвратяват заболявания. Представените продукти не могат да се използват като заместител на балансираната диета и здравословния начин на живот. Материалите на сайта са създадени с информативна цел и не представляват медицински съвети или медицински консултации. Винаги се консултирайте с лекар, преди започването на която и да било от процедурите. Всички терапии са специално разработени от REVIV. Графичните знаци и визиите са създадени с маркетинг цели и не показват реалния вид на продуктите.

  Powered by Webstation™