REVIV
Запазете час

  Да стегнем имунитета за есента

  Повишаване на имунитета reviv

  Забелязали ли сте, че някои хора могат спокойно да седят на течение, да ходят леко облечени в мразовито време, да се къпят в студена река, да общуват с хора, които кихат, кашлят, имат хрема и т. нат., но не се разболяват? Докато в същото време други се грижат постоянно за имунитета си, спазват всички хигиенни мерки. Обличат се топло и се изолират от хора, които имат и най-малките симптоми на настинка. Отговорът е ясен: всичко е в повишаване на имунитета.

  Имунитетът ни е основният защитен механизъм на организма срещу вируси и бактерии. Развитието на имунната система в процеса на еволюцията й обуслява самата възможност за съществуване на човека. Вроденият имунитет е способността на организма да разпознава и неутрализира различни бактерии и вируси, въз основа на общи признаци.

  Имунитетът е вроден и адаптивен (придобит). Както подсказва името, това е основно свойство на организма, което той получава при раждането ни. Адаптивният имунитет разпознава по-специфични, индивидуални патогени, той се формира в процеса на сблъсък с тях, след заболявания и ваксинации.

  Как да разпознаете, че имунитетът ви е отслабнал?

  Отслабен имунитет при чести настинкиОтслабен имунитет при подути лимфни възли
  Отслабен имунитет при слабостОтслабен имунитет при болки в ставите и мускулите
  Отслабен имунитет при бавно зарастване на раниОтслабен имунитет при синдром на хронична умора 
  Отслабен имунитет при чести обострени състояния на хронични заболявания (например синузит, бронхит, чести възпаления на херпеси и т.н.)Отслабен имунитет при продължително повишаване на температурата или отсъствие на температурна реакция при остри инфекциозни заболявания

  Имунната система на човек се формира в утробата на майката и много зависи от наследствения фактор. Но начинът на живот също играе голяма роля във функционирането на имунитета. И ако не можем да направим нищо с наследствеността, по силите ни е да укрепим имунитета си, като спазваме определени правила! А на прага на новия сезон в условията на пандемия, това е приоритетна задача в грижите за здравето ни.

  Повишаване на имунитета и как да го укрепим?

  добра функция на организма

  Каляване

  По същество това е трениране на имунната система. Главният принцип на закаляването е: умереност, постепенност и регулярност.

  Започнете с малко: ходете повече, проветрявайте помещенията по-често, ходете боси у дома, обтривайте тялото си с кърпа, потопена в студена вода, измивайте го с хладка вода. След това може да преминете към по-сериозни процедури: да се къпете със студена вода или поне да приемате контрастни душове.

  Между другото контрастният душ е много полезен за трениране на сърдечно-съдовата система, за подобряване състоянието на кожата и за намаляване и предотвратяване на образуването на целулит. Но не забравяйте: правете го внимателно и постепенно! Ако вече имате проблеми със сърдечно-съдовата система, консултирайте се с кардиолог.

  Изключително важна е регулярността на закаляващите процедури – не трябва да допускате дълги почивки между тях. Освен това може да започнете такива само ако сте напълно здрави.

  Хранене

  За повишаване на имунитета организмът се нуждае от балансирано и разнообразно хранене, богато на витамини и микроелементи. Това означава, че ежедневно в менюто ви трябва да присъстват всички основни групи продукти: млечни, нишесте, зеленчуци, плодове, източници на сложни въглехидрати, протеини и мазнини. Сложните въглехидрати се намират в зърнените храни, тестените изделия, картофите, пълнозърнестия хляб и такъв без мая.

  Те се усвояват дълго, за разлика от простите въглехидрати (съдържащи се в захарта, бисквитите, сладкишите). Освен това човек се нуждае от несмилаеми въглехидрати – фибри и влакна. Те създават усещане за ситост и са полезни за храносмилането. Откриват се в храни като овесена каша и пълнозърнест хляб.

  В допълнение тялото ни се нуждае от мазнини, тъй като те помагат за усвояването на витамини А и Е. Ако мазнините в тялото не са достатъчни, последствията са лошо състояние на кожата, страда черният дроб, а тялото намалява производството на полови хормони. Мазнините са или наситени, или ненаситени. Последните се усвояват по-добре, съответно са по-полезни.

  Добре е да си ги набавяте от тлъсти риби, авокадо, бадеми, зехтин. Разбира се, консумацията на храни, съдържащи нездравословни мазнини като майонеза, колбаси, сладкиши трябва да бъде ограничена.

  Източниците на протеини са риба, месо, млечни продукти, яйца, бобови храни, ядки, гъби. А плодовете и зеленчуците е желателно да консумирате сурови – така най-добре се съхраняват витамините в тях.

  Витамини и пробиотици

  Повишаване на имунитета с терапии reviv

  В повечето случаи хората страдат от липса на достатъчно витамини. Както е известно, витамините не се образуват в човешкия организъм, с изключение на витамин D и витамините, синтезирани в бактериите на стомашно-чревния тракт. Затова е необходимо да си ги доставяме чрез храната.

  Но даже и при най-рационалното хранене (а, нека сме откровени – кой от нас се храни така балансирано?!), менюто на съвременния човек е “комплектовано” с витамини само в около 20% от необходимия им състав и количество.

  Затова прибягваме до “изкуствени” добавки, които често дори са по-лесно усвоими в сравнение с обикновената храна. Съответно, необходимо е редовното приемане на мултивитамини.

  В периоди на стрес, депресия, повишено натоварване, бременност, тютюнопушене и злоупотреба с алкохол, прием на антибиотици – потребността от приема на витамини се повишава. Продължителният прием на мултивитамини трябва да бъде назначен от лекар и обикновено е за период между 1 и 3 месеца, като е желателно курсът да се повтаря поне 2 пъти в годината.

  Обикновено е добре витамините да се приемат в първата половина на деня, тъй като вечер и нощем метаболизмът се забавя. А, тъй като естественият начин човешкият организъм да приема витамини е чрез храната, добре е да го правите по време на хранене, за да се усвояват по-добре.

  В Обединеното кралство има проучвания за ефективно в повишаване на имунитета чрез венозното вливане на хранителни вещества

  Интравенозните терапии не просто осигуряват на организма всички необходими витамини и елементи за повишаване на имунитета, но и гарантират 100%-овото им усвояване от организма. Заради нарушения баланс на pH или или нарушената храносмилателна функция, състоянието на червата, където се случва абсорбцията на веществата или други причини, 80% от хранителните вещества и добавки, които приемаме, остават в храносмилателния тракт, без организмът да ги абсорбира.

  Именно тази бариера избягват интравенозните терапии, като те гарантират усвояването на полезните вещества, а следователно и повишаването на имунитета.

  Разбира се, живеейки в КОВИД ситуация, отдавна сме придобили основните навици, които най-силно ни предпазват от вируси и бактерии, и помагат за повишаване на имунитета – хигиена на ръцете (след ръкостискане, след пътуване в градски транспорт, след докосване на различни предмети и повърхности, след ръкостискане), прием на витамин Д (липсата му в човешкото тяло го прави податливо на грип и настинки), балансиране на стреса в ежедневието, разнообразно хранене.

  Една от най-ефективните терапии REVIV включва глутатион – повишава имунитета и помага за предотвратяването на много болести. Неслучайно наричат глутатиона “маестро на имунната система” и в периода на пандемия и пик на простудните заболявания именно този мощен антиоксидант помага за подсилването на имунния потенциал на организма. В същността си глутатионът е природна комбинация от три аминокиселини, които в комбинация се явяват като мощно средство за унищожаване на свободните радикали.

  Глутатионът защитава клетките на организма, от него зависи с каква скорост се случва остаряването. Известно е, че той се усвоява от организма единствено чрез инфузия. Терапиите REVIV с глутатион дават възможност в условията на комфорт и проятно отпускане в рамките на 40-60 минути да укрепите имунитета си ефективно и гарантирано.

  Освен витамините, за укрепването на имунната система важни са и пробиотиците. Това са лекарствени препарати или биологично активни добавки към храната, които съдържат в състава си живи микроорганизми, явяващи се представители на нормалната микрофлора на човек. Задачата им е да възстановят нарушения баланс на микроорганизми, затова се приемат при лечение и профилактика на имунен дефицит, дисбактериоза и свързаните с тях заболявания. Пробиотиците стимулират имунната система на всички нива, затова също е добре да бъдат приемани след консултация с лекар.

  Режим и физичeска активност

  Режим и физичeска активност

  За нормалното функциониране на целия организъм и благосъстоянието на човек режимът е много важен. Опитайте се да ставате и да си лягате рано и по едно и също време, за да се наспивате достатъчно. Почивайте повече, разхождайте се на чист въздух, спортувайте редовно. Редовната физическа активност има благоприятен ефект върху имунната система.

  Тя повишава общия тонус на тялото, подобрява настроението, допринася за по-голяма активност и прилив на енергия, кръвта се обогатява с кислород, подобряват се сънят и апетитът. Упражненията помагат за облекчаване на стреса, тялото произвежда ендорфини (“хормони на щастието”). Ако времето позволява, разхождайте се поне един час на ден навън.

  В идеалния случай нека бъде през деня, тъй като слънцето е необходимо за произвоството на витамин Д. Без слънчева светлина нивото на серотонин (друг “хормон на щастието”) в кръвта намалява, а това води до влошаване на настроението ни.
  През есента и зимата проблемът с недостатъчната слънчева светлина е актуален – сутрин ставаме по тъмно, а често напускаме офисите след залез слънце. Затова използвайте всяка възможност да “хванете” светлината през деня.

  Отказ от вредни навици

  Алкохолът и никотинът потискат имунната система, в резултат на което тя престава да изпълнява защитните си функции. Между другото прекалено много лекарства също могат да я отслабят. Така че не трябва да приемате такива без лекарско предписание.

  Позитивно отношение към живота

  Връзката межди човешката психика и физика е почти “интимна”. Ако животът не ви носи радост и удоволствие, това е сякаш да се задействат биологични механизми на самоунищожение. Бъдете позитивни, наслаждавайте се на всеки ден – винаги има причина за това. Умението да се възприема положително всяка реалност, без преувеличение или негативизъм, е залог за здраве и дълголетие.

  Практични начини за укрепване на имунната система

  От гледна точка на натуропатията болестта е състояние, при което процесите на замърсяване в организма преобладават над процесите на пречистване. В този смисъл микробите, вирусите, настинките, простудите и така нататък са само вид задействания, които стартират процеса на разболяване. Те не са първопричини.

  Въпросът за повишаване на имунитета е преди всичко въпрос на почистване на организма. Именно почистеният от шлаки и различни замърсявания организъм е в състояние да устои на различните влияния на околната среда.

  Правилното хранене е почти определящ фактор за чистотата на тялото и в резултат на това – на силен имунитет. Има и още пет основни правила, спазвайки ги, можем да поддържаме добро здраве и силен имунитет.

  Здрав сън за силен имунитет

  Някои изследователи казват, че необходимите хормони се произвеждат в периода от около 22 часа до 5 сутринта. Според други – от девет вечерта до полунощ. Така излиза, че времето от вечерта до полунощ е най-ценно за нашето здраве. И преобладаващият навик да стоим до късно, пред телевизора или компютъра, не ни е от полза. Освен това, по време на сън, на тъмно (това е важно, не се отнася за сън през деня) се произвежда хормонът на младостта мелатонин.

  И така, елексирът на силен имунитет и добро здраве, може да се каже, че е здравият сън.

  От гледна точка на възстановяването на тялото е много по-добре да си лягаме по-рано и да ставаме по-рано. По-лесно е постепенно да свикнем да си лягаме рано и тогава можем да се научим да се събуждаме сутрин дори без будилник.

  За по-лесно заспиване вечер е препоръчително един-два часа преди лягане да се откажете от различна емоционално наситена информация – филми, компютърни игри, социални мрежи. мрежи или емоционални разговори. Можем да отделим време да послушаме спокойна музика или да медитираме.

  Разходки на открито

  Съвременният ритъм на живот практически е лишил повечето от нас от този „лукс“. Въпреки това той е необходим на тялото ни буквално като въздуха. И само проветряване на стаята не помага особено.

  Освен чистия въздух е важно и движението, осъзнатото дишане. Както и това, че човек трябва да се излага на слънчева светлина поне няколко пъти седмично. Тъй като слънчевите лъчи са необходимият източник на витамин D за нас. Това е изключително важно за нашия имунитет.

  Също така, слънчевите лъчи и чистият въздух са за нас източници на т. нар. „прана“ – жизнена енергия, без която животът е немислим. Ние също получаваме прана чрез храната и колкото по-естествена е тази храна, толкова повече прана съдържа. Говорим за пресни сурови растителни храни. В термично обработените – практически няма прана. Но най-естественият източник на прана са слънчевата светлина и чистият въздух.

  Продължаваме с основните правила, спазвайки които, можем да поддържаме добро здраве и силен имунитет.

  Физическа дейност

  Това вече го отбелязахме в предишния параграф, но можем да се спрем по-подробно.

  Ако наблюдавате животни, които са по-близо до природата от нас, ще видите, че животното е практически постоянно в движение, с изключение на времето, когато спи. Не говорим за домашни животни, които човек вече е „превъзпитал“ и променил начина им на живот. В дивата природа животните са постоянно в движение, освен по време на сън. В случая с хората ситуацията е обратна. И това причинява много заболявания. Например, заседналият начин на живот може да причини стагнация на лимфата. Ако кръвта се изпомпва от тялото с помощта на сърцето, то в случая на лимфата тя се задвижва само по време на свиване на мускулите на тялото, с други думи, по време на физическа активност. Така ще усилим имунитета си по естествен начин.

  В контекста на ползите от физическата активност може да се каже отнова за „прана“ – по време на движение има по-активно задвижване на прана в тялото, което повишава жизнеността и тонуса на тялото. По този начин умерената физическа активност допринася за формирането на здрав имунитет и добър тонус.

  Отделно си струва да обърнете внимание на йога практиките, които директно позволяват да работите не само с физическото тяло, но и с енергийните канали. От гледна точка на алтернативната медицина всяка болест е вид „запушване“ на енергийния канал. А йога позволява да работите със здравето си не само на нивото на материалното тяло, но и на по-фин план.

  Елиминирайте захарта в полза на плодовете и зеленчуците

  Противно на общоприетото схващане, захарта не е просто приятно „вкусно“, а е истинска отрова, която изтощава тялото. Консумацията на захар „отмива“ микроелементите от тялото – преди всичко калция, което води до разрушаване на костите и зъбите. Захарта също понижава Ph на тялото, а именно в кисела среда различни бактерии и микроорганизми се чувстват страхотно и започват да се размножават активно, докато в алкална среда, те умират. Поддържането на алкална среда в тялото е ключът към силния имунитет и доброто здраве. И една от основните стъпки за алкализиране на организма е изключването на захарта. Както и брашното и животинските продукти, предимно месото.

  За прочистване на тялото и повишаване на имунитета е важно да се увеличи съдържанието на растителни фибри в диетата. Желателно е суровите плодове и зеленчуци да съставляват приблизително 50-70% от диетата – това ще позволи да постигнете състоянието на тялото, в което преобладават процесите на почистване.

  Важно е да допълвате диетата си с чисти и добре подбрани хранителни добавки, в зависимост от начина Ви на живот, да подкрепите тялото си по правилен начин, за да се радвате на жизненост, стабилно здраве, сила, издържливост, силен имунитет.

  Симптоми при отслабен имунитетЧести обострени състояния на хронични заболявания (например синузит, бронхит, чести възпаления на херпеси и т.н.); болки в ставите и мускулите;продължително повишаване на температурата; подути лимфни възли; бавно зарастване на рани; слабост; синдром на хронична умора и др.
  Повишаване на имунитетаЗа повишаване на имунитета организмът се нуждае от балансирано и разнообразно хранене, богато на витамини и микроелементи.
  Основни групи продукти за повишаване на имунитетаВ ежедневно ви меню трябва да присъстват всички основни групи продукти: млечни, нишесте, зеленчуци, плодове, източници на сложни въглехидрати, протеини и мазнини.
  Венозно вливане на хранителни веществаИнтравенозните терапии REVIV не просто осигуряват на организма всички необходими витамини и елементи за повишаване на имунитета, но и гарантират 100%-овото им усвояване от организма.
  Една от най-ефективните терапии REVIVВключва глутатион, който повишава имунитета и помага за предотвратяването на много болести. Той е природна комбинация от три аминокиселини, които се явяват като мощно средство за унищожаване на свободните радикали.

  Често задавани въпроси


  Всички продукти представени на сайта са хранителни добавки и не предотвратяват заболявания. Представените продукти не могат да се използват като заместител на балансираната диета и здравословния начин на живот. Материалите на сайта са създадени с информативна цел и не представляват медицински съвети или медицински консултации. Винаги се консултирайте с лекар, преди започването на която и да било от процедурите. Всички терапии са специално разработени от REVIV. Графичните знаци и визиите са създадени с маркетинг цели и не показват реалния вид на продуктите.

  Powered by Webstation™