REVIV
Запазете час

  Детокс на тялото

  Детокс на тялото

  Детокс на тялото е в основата на здравословния живот. В същото време подобен подход не е тенденция от последните години, а отдавна известна истина, чиято възраст надхвърля няколко хилядолетия.

  Редовното почистване на тялото от токсини ще Ви позволи да ускорите усвояването на хранителните вещества, да премахнете излишните килограми от теглото си, да се отървете от заболявания, в това число и хронични. За да не си навредите, към процеса следва да подходите по балансиран начин и да дадете предпочитание на естествените продукти и щадящите методи.

  Какво представляват токсините и защо е необходимо да се провежда детокс на тялото?

  В самото име е дадена разшифровката и тъй като „токсин“ се превежда като отрова, тогава  детоксът представлява премахването му по различни начини.

  Тук е мястото да се отбележи, че токсините могат, ако опитите за отстраняването им са твърде агресивни, да причинят състояние на отравяне. Затова е необходимо да се действа на етапи, като се използват неутрализиращи средства. Основното неутрализиращо средство е водата. Дори само спазването на режим на пиене на вода ще позволи систематично извеждане на токсични вещества без негативни последствия за здравето и претоварване на вътрешните органи.

  Токсините могат да бъдат от растителен, животински, от микробен или изкуствен произход. Те нарушават метаболизма и влошават функционирането на жизненоважни системи в човешкото тяло. Основният източник е външната среда, която не винаги е благоприятна в екологично отношение. Тук са и чревните паразити, бактериите и вирусите, чиито отпадъчни продукти са отрова за човешкия организъм. Лекарствените форми също могат да станат източник на проблеми, ако са погрешно предписани или дозировката е неправилна , или продължителността на прием е прекалено дълга.

  Списък на опасните вещества, които могат да проникнат в организма с храна, вода или от външната среда: соли на тежки метали, нитрати, пестициди, консерванти и оцветители и др.

  Отначало в тялото протича процес на естествена детоксикация. Черният дроб и бъбреците работят за очистването на системата и вредните вещества напускат тялото заедно с урината, потта и дишането. Но ако токсините са в големи количества, тогава вътрешните ресурси не са достатъчни и е необходимо да се осигури помощ отвън, за да се възстановят процесите, заложени от природата.

  Кога е необходимо почистване на тялото от токсини

  Сигнал за това, че количеството токсини е надвишило определения допустим праг, е рязкото спадане на имунитета. Тялото е заето с вътрешни проблеми и не му достигат сили да реши външните. Така че и най-малката настинка прераства в заболяване. Постоянната умора, бързата уморяемост, депресията също стават индикатори за необходимост от провеждане на детокс.

  Друг характерен симптом е промяната в хормоналните нива, към която жените са най-чувствителни. Метеоризъм, киселините в стомаха, чревните разстройства, дисбактериоза и дори безсъние често са резултат от натрупването на токсини, когато на тялото му става трудно и по всякакъв начин се опитва да покаже, че има нужда от помощ.

  Методи за пречистване/детокс

  Изборът на конкретен метод за детоксикация зависи от много фактори. Включително от индивидуалните характеристики на тялото, възраст и общо здравословно състояние.

  Комплексното решение на проблема е най-подходящо.

  • Диета

  Някои продукти действат като метла, прочиствайки червата по цялата дължина.

  Има и такива, които са в състояние да премахнат токсините от други тъкани, особено от кръвоносната система. Списъкът включва цвекло, грозде, аспержи, цитрусови плодове, ябълки, нарове, краставици, зърнени и бобови кълнове.

  • Физически упражнения

  Целта е да се увеличи изпотяването, да се активира перисталтиката и да се ускори метаболизма. Тоест, да се провокира ускорено елиминиране на отровите.

  • Физиотерапия

  Лимфодренажният масаж, който ускорява циркулацията на течности в тялото, подобрява процесите на отстраняване на токсините по всички налични начини, като едновременно с това подобрява състоянието на кожата и мускулния тонус, също премахва отоците.

  Сауната като универсален метод за прочистване, ускоряване на метаболизма, отслабване.

  В някои случаи се прилага и медикаментозна терапия.


  Всички продукти представени на сайта са хранителни добавки и не предотвратяват заболявания. Представените продукти не могат да се използват като заместител на балансираната диета и здравословния начин на живот. Материалите на сайта са създадени с информативна цел и не представляват медицински съвети или медицински консултации. Винаги се консултирайте с лекар, преди започването на която и да било от процедурите. Всички терапии са специално разработени от REVIV. Графичните знаци и визиите са създадени с маркетинг цели и не показват реалния вид на продуктите.

  Powered by Webstation™