REVIV
Запазете час

  Добър сън = добър имунитет

  добрият сън подобрява имунитета

  Как интравенозните терапии помагат да подобрим съня си

  Това, че недостатъчният сън може да се отрази зле на настроението, е ясно на всички. Но знаете ли, че това е основната причина за отслабения имунитет? Имунната система е най-силна през нощта и тялото се нуждае от добра нощна почивка, за да регенерира клетките.  Не само релаксиращ ритуал преди лягане ще ви помогне за подобряване на съня, но и включването на различни начини за подобряването на имунитета ви.

  Как се възстановява имунната система по време на сън?

  Докато спим, в тялото протичат процеси на клетъчно възстановяване. Клетъчните остатъци, натрупани през деня, се отделят, отстраняват се вече ненужни окислени молекули. Освен това в организма се произвеждат определени видове цитокини – те са част от имунната система и участват в защитата му. При лош сън се образуват по-малко цитокини и антитела, необходими за потискане на инфекциите и вирусите, с които тялото се е сблъскало през деня. По време на сън имунитет и тъканите се възстановяват, мозъкът и мускулите релаксират и се възстановяват. Степента на това пряко зависи от качеството и продължителността на съня.

  Научните доказателства потвърждават, че ритуалите, извършвани през деня, подпомагат изключително много физическото и психическото благополучие. Вечерният ритуал за отпускане, изпълнен стъпка по стъпка, е подготовка за добър нощен сън, който ще помогне за укрепване на имунната ви система, а оттам за по-добра борба с инфекциите.

  Новата епидемия от нарушения на съня

  Организмът ни притежава своя естествена система, сигнализираща за настъпването на деня и на нощта – циркадните ритми. Върху работата на тази система влияят физическото и психическото състояние на тялото. Ако следвате съвременните тенденции на мултитаскване и едновременно работа на няколко фронта, за мозъка ще е трудно да се успокои и да осигури спокойствие и добър сън. В резултат на това циркадният ритъм се нарушава.

  С прости думи, ние мислим много през цялото време. На някого му се струва, че за няколко минути преди лягане може бързо и лесно да спре постоянния поток от информация. За щастие тялото не може да бъде изключено като компютър. А това означава, че всяка вечер трябва внимателно, бавно и методично да подготвяте ума и тялото си за излизане от режима на интензивно размишление.

  Прекомерна употреба на технологиите предизвика епидемия от нарушения на съня. Не само напрягаме мозъка си с огромни количества информация, но и се излагаме на стимулираща синя светлина от различните екрани (компютри, телефони, таблети, телевизори, зарядни станции и други устройства). Тази синя светлина потиска производството на мелатонин, хормон, който контролира циркадния ритъм и способността на тялото да се синхронизира с времето на денонощието. Безсънието може да бъде избегнато, ако редовно правите свой ритуал преди лягане, който ви подготвя за сън. Този метод е полезен за поддържането на силен имунитет.

  Подготовка за добър сън за имунитет

  1. Потопете се в естествена тишина и тъмнина.

  Изключете всички изкуствени пречки за съня – осветление, телефон, източници на шум. Естествената среда около нас оказва огромно влияние. Тя може бързо да настрои нервната система към по-спокоен режим.

  1. Отпуснете ума и тялото си.

  Забавете физическите си движения, медитирайте, концентрирайте се върху едно нещо. Не развивайте мислите, които ви хрумват. Отделете 5 минути, за да настроите съзнанието си за изчистване на мисловния поток.

  1. Релакс и чай.

  Четенето на книга с чаша чай в ръка е чудесен начин да успокоите нервната си система. Според изследванията, топла течност увеличава притока на кръв и по този начин увеличава доставката на кислород към клетките преди лягане. Четенето ангажира творческия мозък и стимулира активирането на парасимпатиковата нервна система, която произвежда вещества, които подпомагат релаксацията. Някои билкови чайове успокояват нервната система – лайка, корен от валериана и готу кола (Centella asiatica).

  4. Ароматерапия за сън.

  Ароматерапията включва използването на растителни етерични масла за терапевтични цели. Редица енцефалограми показват, че миризмата на тези масла стимулира лимбичната система и нейните емоционални реакции, като по този начин подобрява общото благосъстояние. По отношение на имунитета етеричните масла от евкалипт и джинджифил могат да имат незабавни имуностимулиращи свойства. Етеричното масло от лавандула подпомага релаксацията и съня при повечето хора.

  1. Добавки и интравенозни терапии.

  GABA или Гама-аминомаслената киселина е невротрансмитер, който помага за намаляване на невронната активност и по този начин помага за релаксацията и настройването за сън. Хората с нарушен сън имат ниски нива на GABA, която може да бъде добавена с консумацията на зелен чай, ферментирали храни като темпе и кефир. Също така и магнезий, L-аргинин и женшен подобряват производството на GABA.

  Витамин В6 участва в много важни процеси в организма – синтеза на серотонин, превръщането на въглехидратите в енергия, поддържането на нервната система. При дефицит на витамин В6 са възможни раздразнителност, депресия и обща слабост. За подсилване на имунната система трябва да се попълнят дефицитите му или да се балансират нивата му в организма.

  Ако не получавате достатъчно с храната или приемът на добавки не е ефективен, лесно може да си доставите този витамин чрез интравенозна терапия със съответния витаминозен коктейл. Така бързо ще си осигурите отлично производство на серотонин и укрепване на имунитета по време на сън.

  Интравенозната инфузия е удобен начин да възстановите баланса на течностите за имунитет
  имунитет revivme

  За нормално функциониране на тялото и да получите необходимите микроелементи, които могат да помогнат за лечение на безсъние. Към коктейла Royal Flush може да се добавят микроелементи, които да помогнат да спите по-добре.

  Те включват цинк (за който е доказано, че ви дава усещане за благополучие и подобрява REM съня), магнезий (който подобрява качеството и продължителността на съня), витамин B3 (който помага за регулирането на хормоните), както и витамин D, антиоксиданти и други микроелементи, които подобряват клетъчната функция, възстановяват енергийните нива и регулират настроението, което ви позволява да се отпуснете в спокоен нощен сън.

  Често задавани въпроси


  Всички продукти представени на сайта са хранителни добавки и не предотвратяват заболявания. Представените продукти не могат да се използват като заместител на балансираната диета и здравословния начин на живот. Материалите на сайта са създадени с информативна цел и не представляват медицински съвети или медицински консултации. Винаги се консултирайте с лекар, преди започването на която и да било от процедурите. Всички терапии са специално разработени от REVIV. Графичните знаци и визиите са създадени с маркетинг цели и не показват реалния вид на продуктите.

  Powered by Webstation™