REVIV
Запазете час

  Защо да приемаме Коензим Q10 и как се усвоява най-добре

  Коензим

  Защо да приемаме Коензим Q10?

  Много са въпросите за този коензим – каква е ролята му в човешкия организъм, на какви процеси влияе директно, какви са ползите от приема му, има ли вреда, как се приема, за кои хора е особено важен и защо, и други подобни. Ето и отговорите!

  Коензим Q10 е кофермент Q10 или убихион – вещество, което се намира в почти всички клетки на организма в митохондриите. Веществото се синтезира в организма, но почти никога не е в достатъчни количества. А с напредването на възрастта се появява и дефицит.  Още на 40 години количеството му в клетките намалява с 30%, на 60 вече ни липсва половината от важно вещество. Ако човек е имал едновременно няколко заболявания, тогава синтезът на веществото може да намалее още повече.

  Като натурален антиоксидант това съединение се използва от организма ни за генериране на енергия в клетките. Митохондриите са тези, които отговарят за производството на енергия, както и за защитата им от окислително увреждане и патогенни бактери и вируси.

  Най-високата концентрация на коензим Q10 е в тъканите на сърдечния мускул. Веднага става ясно защо е толкова важен за хората. Той ни предпазва от действието на свободните радикали, като по този начин помага за повишаване на имунитета.

  Коензим Q10 е наричан “енергетик” и повечето спортисти или хора с големи физически натоварвания имат нужда ежедневно от допълнителни дози. Помага и за намаляване на теглото и изглаждане на бръчките, намалява отпуснатата кожа и предотвратява преждевременното стареене.

  Какви са ползите от приема на CoQ10?

  Коензим Q10

  Този кофермент (с основна функция да осигурява клетъчна енергия) играе ролята на важен антиоксидант, който предпазва клетките от оксидативно увреждане. Така че ползите от приема му са многостранни.

  • Помага за справянето и предотвратяването на сърдечна недостатъчност

  Предотвратяването на окислителните увреждания помага за нормализирането функцията на сърцето.

  • Подпомага подобряването на репродуктивната функция

  Поради определени възрастови процеси, количеството на яйцеклетките в яйчниците значително намалява. Но осигуряването на достатъчно количество коензим Q10 предпазва яйцеклетката от оксидативно увреждане и значително увеличава възможността от оплождане и раждане на здраво бебе. Сперматозоидите също са податливи на оксидативно увреждане, което може да доведе до намаляване на броя им. По същия начин те могат да бъдат подпомогнати от приема на коензим Q10.

  • Съхранява младостта и красотата на кожата

  Доказано е, че приложен директно върху кожата, CoQ10 намалява вредното въздействие на вътрешните и външните фактори, увеличава производството на енергия в клетките и повишава антиоксидантната им защита. Вътрешните фактори включват увреждане на клеткте (например при стареене) и хормонален дисбаланс. А външните – агенти на околната среда и UV лъчи.

  • Приемането на CoQ10 може да намали главоболието

  Прекомерно производство на свободни радикали и намалена антиоксидантна защита намаляват нивото на енергия в мозъчните клетки и провокира проявата на мигрена. CoQ10 помага за намаляване на възпалението в стените на мозъчните съдове, което се появява по време на мигрена. Лечение, включващо този коензим, намалява значително тежките главоболия.

  • Подпомага спортуващите

  Намалената мускулна енергия затруднява тренировките, а тя може да бъде провокирана също от оксидативния стрес. Ефектът от упражненията става почти невидим. Ако сте се сблъсквали с подобен проблем, решението е да увеличите приема на CoQ10 – помага за намаляване на оксидативния стрес в клетките и подобрява митохондриалната функция. Коензимът подобрява производителността, повишава силата на издръжливостта и допринася за по-бързото и по-ефективно възстановяване след интензивни упражнения.

  • Коензим Q10 и диабет

  Установено е, че CoQ10 повишава чувствителността на инсулиновите рецептори в клетките, което помага за намаляване на резистентността и съответно позволява на тялото самостоятелно да регулира нивата на кръвната захар. Добавката с CoQ10 повишава концентрациите в кръвта до три пъти при хора с диабет, които обикновено показват ниски нива на съединението. CoQ10 помага за предотвратяване на диабет, като стимулира разграждането на мазнините и намалява натрупването на мастни клетки, което може да доведе до затлъстяване или диабет тип 2.

  • Коензим Q10 предотвратява трансформацията на здрава клетка в ракова

  Ако тялото не е в състояние да се справи ефективно с оксидативния стрес, структурата на клетките се уврежда, причинявайки мутации и неконтролирано делене на болните клетки, и по този начин увеличава риска от развитие на рак. Антиоксидантните свойства на CoQ10 предпазват клетките от оксидативен стрес и ги поддържат здрави. Това се дължи на способността на този коензим да попречи на свободните радикали да атакуват клетките и да стимулира производството на клетъчна енергия, необходима за оцеляването му.

  • Коензим Q10 има благоприятен ефект върху мозъчната функция

  Източникът на енергия за мозъчните клетки е в митохондриите. За съжаление, мозъкът е много податлив на оксидативно увреждане поради високото си съдържание на мастни киселини и повишената нужда от кислород. Оксидативният стрес стимулира производството на вредни съединения, които засягат функцията на паметта, когнитивните и физическите функции. CoQ10 предпазва мозъчните клетки от оксидативно увреждане и намалява вредните съединения, които могат да доведат до мозъчно заболяване.

  • CoQ10 намалява риска от белодробни заболявания

  От всички наши органи, белите дробове имат най-голям контакт с кислород. Това ги прави силно податливи на окислително увреждане. CoQ10 може да намали оксидативното увреждане и възпалението, като по този начин намалява риска от белодробно заболяване.

  Как най-добре да се приема?

  Коензим Q10 1

  Препоръчителният дневен прием на CoQ10 е до 200 mg, ако е необходимо (според показанията), личният лекар ще препоръча необходимата доза. Може да се набави лесно чрез храната или чрез различни комплекси и хранителни добавки, но под тази форма е много трудно усвоим от организма.

  Тъй като CoQ10 е мастноразтворимо съединение, усвояването му в тялото е бавно и непълно. Доставянето на коензим Q10 директно в кръвния поток е много по-ефективно средство за доставяне на антиоксиданти, отколкото приемането на орални, сублингвални и дори липозомни добавки. Следователно CoQ10 Shots, предлагани в REVIV София, е очевидният избор за тези, които търсят естествени средства за подобряване на кожата и здравето им едновременно.

  За да се възползвате напълно от интрамускулно приложение на CoQ10, е препоръчително провеждането на курс. Въвеждането му на редовни интервали позволява на коензимът да работи оптимално.

  Защо шот CoQ10+

  Коензим Q10 2

  Шотовете коензим Q10+ в REVIV София предлагат следните предимства пред оралните добавки:

  • Съставките, доставени чрез интрамускулно приложение, са силно абсорбируеми, в сравнение с приема през устата, където усвояването на активната съставка от тялото е само 15%.
  • Съставките, доставени чрез интрамускулно приложение, са нетоксични и се отделят лесно, докато оралните добавки могат да раздразнят лигавицата на стомаха.

  В REVIV София осигуряваме достъпен и лесен начин за доставяне на този изключително важен за човешкия организъм коензим. На вас оставяме само да вземете решението за здравето и красотата си.

  Прочетете 10-те причини да започнете да приемате Конезим Q10.


  Всички продукти представени на сайта са хранителни добавки и не предотвратяват заболявания. Представените продукти не могат да се използват като заместител на балансираната диета и здравословния начин на живот. Материалите на сайта са създадени с информативна цел и не представляват медицински съвети или медицински консултации. Винаги се консултирайте с лекар, преди започването на която и да било от процедурите. Всички терапии са специално разработени от REVIV. Графичните знаци и визиите са създадени с маркетинг цели и не показват реалния вид на продуктите.

  Powered by Webstation™