REVIV
Запазете час

  Защо е важен приемът на витамин D?

  витамин D защо е важен приемът му

  Витамин D е наричан още слънчевият витамин, т. к. именно ултравиолетовите лъчи на слънцето осигуряват естественото му синтезиране в организма.

  От съществено значение за усвояването на калция и фосфора

  Ако нивото на витамин D е ниско, усвояването и отлагането на калций в костите намалява, както и обновяването на костната тъкан. С други думи казано, витамин D подпомага преминаването на излишния калций от организма към костите. Ако има липса на витамин D в организма, тогава калцият се отлага в кръвоносните съдове, където последният може да ускори развитието на атеросклероза.

  Витамин D е особено важен през детството и юношеството, когато костите растат бързо, което е в основата на здравия скелет в зряла възраст. Ако е налице дефицит на витамин D, дори и да се приема правилно калций, ползата е малка.

  Основната му роля е да подпомага усвояването на калций и фосфор от храната. При бебетата витамин D предотвратява развитието на рахит, заболяване, свързано с нарушено развитие и омекване на костите. При юноши и възрастни витамина предотвратява развитието на кариес и патологии на венците. Предпазва от остеопороза (омекване на костната тъкан поради липса на калций) и ускорява зарастването на фрактури.

  Също така, повишава устойчивостта организма към вирусни заболявания, което е изключително важно, особено когато малкото дете тръгне на детска градина и започва да боледува често.

  Витамин D е необходим:

  • При деца за осигуряване на нормалния им растеж. Без него костите и зъбите не се минерализират правилно,
  • Подпомага синтеза на определени ензими в лигавицата, които участват активно в транспортирането на наличния калций,
  • Необходим е за осигуряване на нормална сърдечна дейност и добро съсирване на кръвта,
  • За поддържане на стабилна нервна система и нормално кръвно налягане,
  • Участва в осигуряването на нормалното функциониране на имунната система,
  • Участва в процеса на клетъчно делене,
  • Допринася за нормалното функциониране на мускулите.

  Как да си набавим витамина?

  Той се произвежда в кожата при излагане на UVB слънчева светлина. Установено е, че с възрастта способността на кожата да произвежда витамина намалява, а тъмнокожите хора имат по-малка способност да го синтезират.

  За да може тялото да произвежда достатъчно витамин, е необходимо да бъдете на открито с открити лице и крайници за слънчева светлина, между 10 и 15 часа, поне два пъти седмично. Хората със светла кожа се нуждаят от пет минутно излагане на слънце, за тъмнокожите е необходимо да са на слънце поне половин час.

  С нашите енергизиращи шотове можете да подпомогнете правилното функциониране на метаболизма, да засилите детоксикацията или да забавите на процесите на стареене.


  Всички продукти представени на сайта са хранителни добавки и не предотвратяват заболявания. Представените продукти не могат да се използват като заместител на балансираната диета и здравословния начин на живот. Материалите на сайта са създадени с информативна цел и не представляват медицински съвети или медицински консултации. Винаги се консултирайте с лекар, преди започването на която и да било от процедурите. Всички терапии са специално разработени от REVIV. Графичните знаци и визиите са създадени с маркетинг цели и не показват реалния вид на продуктите.

  Powered by Webstation™