REVIV
Запазете час

  Как да върнем младостта на кожата

  Как да върнем младостта на кожата

  Как да придадем на кожата си тонус и сияен вид? Как да върнем младостта на кожата?

  Какви са тайните на поддържането на кожата млада?

  1. На първо място – това е хидратацията

  С възрастта кожата ни започва да губи все повече и повече влага и по този начин провокира появата на бръчки. Затова са разработени различни овлажнители за кожата. Те помагат и се справят със липсата на влага в кожата и в резултат на това с преждевременното стареене.

  Хидратираната кожа много по-успешно се противопоставя на негативните фактори на околната среда, които непрекъснато и ежедневно нарушават нейната плътност и еластичност.

  Важно е да запомним, че ако кожата ни не е достатъчно хидратирана, тогава колагенът, който е отговорен за нейната еластичност, ще се унищожава и постепенно стегнатата кожа на лицето ще изчезне.

  Днес индустрията за красота ни предлага много начини да си върнем свежия младежки вид.

  • Масаж на кожата на лицето

  Масажът на лицето с право е една от тайните на поддържането на младостта на кожата. Той подобрява оттока на лимфата, облекчава умореното лице, подобрява кръвообращението и прави кожата по-еластична и гладка.

  Идеята за масаж на лице е дошла от Япония – като си помислим, колко перфектни изглеждат лицата на японските жени.

  Масажът лесно можем да извършваме у дома – достатъчно е да го правим 15 минути на ден преди лягане. Разбира се, не бива да очаквате мигновено стягане, защото при изпълнението на такива техники редовността на масажа е много важна. Постепенно ще забележите, че лицето Ви изглежда по-здравословно, а от отоците ще се отървете практически много бързо.

  • Правилното хранене

  За да може кожата Ви да получава всички необходими хранителни вещества, е важно да помислите какво точно ядете и в какви количества.

  Известно е, че производството на колаген намалява след 30-годишна възраст. Така, че ако все още не сте балансирали диетата си до тази възраст, значи е време да го направите, заслужава си да се погрижите за младостта на кожата си.

  За да се поддържа синтезът на колаген в обем, достатъчен за поддържане на здравето, младостта и красотата на кожата, експертите препоръчват осигуряване на достатъчно количество витамин С, магнезий, цинк и мед в организма.

  Колагенът се съдържа в месото, рибата и яйцата, тоест в животинските продукти. Има го и в зеленолистните зеленчуци, но в доста по-малки количества.

  Безвредни навици, които губят младостта на кожата

  Областта около очитеСтавайки от сън, заедно с дълга прозявка се включва и разтъркването на очите. Това е изключително вредно – разтяга кожата около очите и травмира най-горния слой на очната ябълка. В дългосрочен план може да доведе до неговото увреждане, възпаление и нарушаване на зрението, като добавка към бръчките.
  Измиване на лицето сутринСлед като измием лицето си не да разтъркаме кожата си с хавлиена кърпа. При това действие разтягаме кожата на цялото лице в различни посоки. Травмирайки и нежната кожа около очите. За това влагата от лицето трябва не да се изтрива, а нежно да се попива с мека кърпа.
  Не носенето на тъмни очила на ярко слънце Неволно води до примижаване, защото организмът се старае да предпази очите си от увреждане. Препоръчително е носенето на очила, задължително с UV-филтър.
  Нанасянето на ежедневен крем и грим върху кожатаБез съобразяване с правилните начини за това също води до разтягане в различни посоки.
  Зоната около устатаПиене на питиета със сламка. Колкото и парадоксално да звучи това, когато едно нещо се повтаря дълго време, неминуемо води до последствия.
  ТютюнопушенеОсвен с присвиването на устни, уврежда кожата като предизвиква стеснение на кръвоносните съдове и нарушава кръвоснабдяването, усилва производството на вредни кислородни радикали, натоварва организма с над 4000 токсични и канцерогенни вещества.

  Често задавани въпроси


  Всички продукти представени на сайта са хранителни добавки и не предотвратяват заболявания. Представените продукти не могат да се използват като заместител на балансираната диета и здравословния начин на живот. Материалите на сайта са създадени с информативна цел и не представляват медицински съвети или медицински консултации. Винаги се консултирайте с лекар, преди започването на която и да било от процедурите. Всички терапии са специално разработени от REVIV. Графичните знаци и визиите са създадени с маркетинг цели и не показват реалния вид на продуктите.

  Powered by Webstation™