REVIV
Запазете час

  Кой е Дейвид Синклер?

  Дейвид Синклер

  Известният австралийски биолог,

  професор по генетика в Харвардския университет Дейвид Синклер, наречен от американското списание Time „гуру на дълголетието“

  Ако не знаете кой е Дейвид Синклер, значи Вие не сте от тези, които се вълнуват от темата за борбата със стареенето. Дейвид Синклер се е превърнал в най-медийния учен в тази област.

  Дейвид Синклер е професор в Харвардския университет, един от най-известните учени, занимаващи се със стареенето. Има над 170 публикации, включително в известните списания Science, Nature и Cell.

  Дейвид Синклер активно популяризира идеите си, поддържа страници във Facebook и Twitter. Той участва в записи на подкасти и различни предавания, идеите му се обсъждат по телевизията и в научно-популярни сериали. Той е и съосновател на 14 компании, включително Life Bioscience, изучаваща стареенето на човека.

  Активният медиен живот на автора дава добри резултати. Така, през 2019 г. Дейвид Синклер и неговият екип са събрали 50 милиона долара за изследвания. Издаването на книгата му, изненадващо, е и една от стъпките за привличане на общественото внимание към изследванията по тази тема и набирането на средства за тях.

  Като лидер в областта на борбата със стареенето в Харвард и публикуван във водещи научни списания, Дейвид Синклер е видял необходимостта да каже какво наистина се случва в тази област на изследване. На презентацията на книгата си „Продължителност на живота: защо остаряваме и защо не е необходимо да го правим“ той казва: Имам уникалното предимство да виждам резултати при мишки и хора понякога 10 години преди Вас и исках да споделя това. Вероятно все още сме далеч от свят, в който смъртта ще бъде рядкост, но не сме толкова далеч от това да я дистанцираме повече.

  Според Дейвид Сенклер

  Причината да остаряваме, самото стареенето се свежда до загуба на информация. Не цифрова, генетична информация, а аналогова информация в нашите клетки, епигенетична. Той казва, че стареенето е вид болест и вярва, че тя може да бъде лекувана.

  „Вярвам, че стареенето е болест. Вярвам, че това е лечима болест. Вярвам, че ще се научим как да гя лекуваме през живота си и по този начин вярвам, че всичко, което знаем за човешкото здраве, ще бъде фундаментално променено“.

  Работата на Дейвид се фокусира върху молекулите против стареене, които според него ще удължат продължителността на живота на хората с 10 години и ще им позволят да останат здрави по-дълго.


  Всички продукти представени на сайта са хранителни добавки и не предотвратяват заболявания. Представените продукти не могат да се използват като заместител на балансираната диета и здравословния начин на живот. Материалите на сайта са създадени с информативна цел и не представляват медицински съвети или медицински консултации. Винаги се консултирайте с лекар, преди започването на която и да било от процедурите. Всички терапии са специално разработени от REVIV. Графичните знаци и визиите са създадени с маркетинг цели и не показват реалния вид на продуктите.

  Powered by Webstation™