REVIV
Запазете час

  Липсват ли ви сили? Проверете желязото си!

  недостиг на желязо revivme

  Чувствате ли се по-уморени от обичайно, може би имате недостиг на желязо?

  Изпитвате ли понякога силна умора без причина? Вероятно се чудите каква би била причината за тази необичайна липса на сили. Едва ли е натовареният работен график – повечето от нас са усвоили мултитаскинга перфектно, така че той отдавна не предизвиква такава отпадналост. Не бързайте да се “оправдавате” с много работа. Причината най-вероятно е друга и това може да бъде недостиг на желязо в организма. Всъщност именно липсата на този елемент може да е причината внезапно да ви е стане трудно да държите очите си отворени през деня, нещо като “дневна кома“.

  Как желязото влияе на здравето?

  Желязото е един от най-важните елементи в организма, който е съставна част на над 70 ензима. То има изключително важна роля за поддържане на нормалното функциониране на тялото, по-специално за производството на хемоглобин – протеин, който пренася кислород в кръвта и го доставя от белите дробове до всички телесни тъкани.

  Желязото прави способен този протеин да пренася кислород в кръвта. Кислородът е много важен за осигуряване на клетките и тъканите на тялото с достатъчно енергия, а неговото намаляване води до постоянна умора. Желязото е важно и за поддържането на нормалното състояние на кожата, косата и ноктите.

  Имате ли риск от недостиг на желязо?

  Дефицитът на желязо е много често срещан, особено при жени, особено при менструация, и особено при обилно кървене. Бременни и кърмещи жени, както и жени, които наскоро са родили, също са изложени на повишен риск от дефицит на желязо. Някои възпалителни заболявания на червата, като болест на Крон или улцерозен колит също могат да увеличат риска от недостиг на желязо.

  Също така под риск са вегетарианци, вегани и хора, които не консумират богати на желязо храни. Много висок риск от дефицит на желязо съществува при деца, които редовно консумират повече от 700 мл краве мляко на ден.

  Какви са признаците и симптомите на недостиг на желязо?

  Симптомите на недостиг на желязо включват необяснима умора или липса на енергия, задух, обща слабост и сърцебиене. Или може да забележите, че ноктите ви са станали чупливи и косата ви изтънява или пада. Ако имате някой от тези признаци или симптоми, е препоръчително да направите кръвни изследвания за диагностициране дефицит на желязо.

  Какво трябва да направите, ако е установен недостиг на желязо?

  Ако изследванията потвърдят съмненията ви, веднага вземете ефективни мерки.

  Възможно е лекарят ви да препоръча прием на хранителни добавки с желязо. Те трябва да се приемат по време на хранене или с течности, богати на витамин С, като портокалов сок. Витамин С помага на тялото да абсорбира желязото, така че можете да сте сигурни, че получавате пълната препоръчителна доза. Усвояването на желязото чрез храната или мултивитаминни комплекси става бавно, освен това е възпрепятствано от киселинната среда на стомашно-чревния тракт.  

  Интравенозните терапии са най-ефективният начин да възстановите баланса на микроелементи в организма си. Първо, те ще дадат необходимите сили, които липсват на умореното тяло, за да върне то енергията и тонуса си. “Коктейлът” съдържа основното активно вещество, което е в дефицит в организма и го доставя безпроблемно в кръвотока, за да може да балансира нивата му. Интравенозната инфузия помага за увеличаване на клетъчното усвояване и 100% бионаличност на хранителните вещества.

  Този метод позволява бързо и ефективно компенсиране на липсата на желязо, а след курс терапии усещате прилив на енергия и сили в тялото, повишен тонус и устойчивост на стрес. В зависимост от начина на живот и конкретните нужди на тялото, ефектът от интравенозните терапии може да трае от няколко месеца до няколко години.

  Предимства на интравенозната терапия за попълване недостига на желязо:

  • Попълване на дефицита на желязо в организма
  • Насищане на кръвта с кислород
  • Облекчаване на симптомите на хронична умора
  • Повишаване на жизнеността и силата
  • Ускоряване на метаболизма
  • Укрепване на имунитета
  Причини за недостиг на желязо
  Нездравословни диетиДиета, която съдържа недостатъчно желязо. Дефицитът на желязо често може да се наблюдава когато рядко се приемат храни, богати на желязо. 
  Повишен растеж на тялотоДецата на възраст до три години растат толкова бързо, че телата им просто нямат време да произвеждат необходимото количество желязо.
  Бременност и кърменеЖените се нуждаят от двойно количество желязо. Ето защо трябва редовно да се тестват за анемия и да допълват диетата си с храни с високо съдържание на желязо. 
  Загуба на кръвЕдна от най-честите причини за дефицит на желязо. При жените може да бъде предизвикан от обилна менструация. Загубата на кръв може да бъде причинена от вътрешно кървене, например в стомашно-чревния тракт. 

  Често задавани въпроси


  Всички продукти представени на сайта са хранителни добавки и не предотвратяват заболявания. Представените продукти не могат да се използват като заместител на балансираната диета и здравословния начин на живот. Материалите на сайта са създадени с информативна цел и не представляват медицински съвети или медицински консултации. Винаги се консултирайте с лекар, преди започването на която и да било от процедурите. Всички терапии са специално разработени от REVIV. Графичните знаци и визиите са създадени с маркетинг цели и не показват реалния вид на продуктите.

  Powered by Webstation™