REVIV
Запазете час

  Подсилване на имунитета

  Подсилване на имунитета

  Сигурно сте забелязали, че някои хора могат да седят на течение, да ходят в студено време, облечени в леко яке, да плуват в студена вода и в същото време да не се разболяват? Докато други правят всичко възможно, за да се предпазят, обличат тялото си в топли пуловери и вълнени чорапи и често им се случват настинки? С какво е свързано всичко? Всичко е въпрос на подсилване на имунитета.

  Нашата имунна система е основният защитен механизъм на тялото срещу вируси и бактерии. Развитието на имунната система в процеса на еволюцията е определило самата възможност за съществуване на човека.

  Имунитета бива вроден и адаптивен (придобит).

  Вроденият имунитет е способността на тялото да разпознава и неутрализира различни бактерии и вируси въз основа на общи характеристики. Това е основното свойство на тялото, което той получава при раждането.

  Адаптивният имунитет разпознава по-специфични, индивидуални патогени, той се формира в процеса на среща с тях, след заболявания или след ваксинации.

  Как да подсилим имунитета?

  Как да подсилим имунитета

  Чрез каляване на тялото

  Каляването всъщност е трениране на имунната система.

  Основният принцип на каляването включва умереност, постепенност и редовност.

  Започнете с нещо малко: ходете повече, проветрявайте апартамента по-често, ходете из къщата боси, разтривайте се с гъба или кърпа, навлажнена с хладка вода, измивайте лицето си с хладка вода.

  След това можете да преминете към по-сериозни процедури: обливане със студена вода, контрастен душ. Контрастният душ, между другото, е много полезен за трениране на сърдечно-съдовата система, подобряване на състоянието на кожата и предотвратяване на целулита. Само помнете да бъдете внимателни и постепенно да правите каляването на тялото си.

   Ако вече имате проблеми със сърдечно-съдовата система, важно е първо да се консултирате с Вашия кардиолог.

  Редовността на процедурите за каляване, липсата на дълги паузи между тях е много важна.

  Можете да започнете закалителни процедури само, ако сте напълно здрави. В идеалния случай след консултация с лекар.

  Храна

  За укрепване на тялото и подсилване на имунитета е необходима балансирана диета, богата на витамини и микроелементи. За да получите всички необходими вещества и микроелементи, храненето трябва да бъде възможно най-разнообразно.

  Всеки ден в диетата трябва да присъстват всички основни групи храни: млечни, нишестени, зеленчуци, плодове, източници на сложни въглехидрати, протеини и мазнини.

  Сложните въглехидрати се намират в зърнените храни, тестените изделия, картофите, хляба с трици и пълнозърнестия квасен хляб. Те се усвояват дълго време, за разлика от простите въглехидрати, които се съдържат в захарта, бисквитите, тортите и другите сладкиши.

  Също така, човек се нуждае от несмилаеми въглехидрати – фибри или диетични фибри. Те създават усещане за ситост, а освен това са полезни за храносмилането. Такива въглехидрати има в овесените ядки, в пълнозърнестия хляб.

  Режим и физическа активност

  За нормалното функциониране на целия организъм и благосъстоянието на човек режимът е много важен.

  Опитайте се да ставате и да си лягате по едно и също време, спете достатъчно. Почивайте повече, ходете на чист въздух. Необходимо за подсилване на имунитета е  да спортувате, да правите упражнения.

  Редовната физическа активност има благоприятен ефект върху подсилване на имунната система. По време на активна физическа активност се повишава общият тонус на тялото, подобрява се настроението, което допринася за по-голяма активност и прилив на енергия, кръвта се обогатява с кислород, сънят и апетитът се подобряват. Физическата активност помага да се отървете от стреса, в тялото се произвеждат ендорфини .

  Повече се разхождате на открито. Ако времето позволява, опитайте се да прекарвате поне един час на ден навън.

  5 решения за подсилване на имунитета
  Добрият сън е предпоставка за  подсилване на имунната системаЧесто пренебрегваме значението на достатъчното количество сън за нашия организъм. По време на съня, всички органи и системи се възстановяват, за да могат да изпълняват функциите си и на следващия ден. Недоспиването увеличава стреса за организма и води до сериозно влошаване на здравето.
  Правилно хранене за подсилване на имунитетаЗдравословното и балансирано хранене влияе върху цялостното благосъстояние и функционирането на тялото. Препоръчително е да се ядат най-малко три порции зеленчуци и две порции плодове всеки ден.
  Хидратирани през целия ден Водата помага при производството на лимфа, която носи бели кръвни клетки и други клетки на имунната система. Да останеш хидратиран е едно от най-хубавите неща, които можеш да направиш за здравето си. За допълнително засилване на имунната система, добавете парче лимон, което ще осигури допълнителен витамин С.
  Физическата активност и упражнения Увеличава имунната ни функция, подобрява качеството на съня и прави тялото по-силно. Намерете време за тренировка, дори ако това е само една дълга разходка!
  Подсилване на имунната система с медНай-силната защита за организма и отличен имунитет безспорно са натуралните пчелни продукти. Пчелният прашец нормализира обмяната на веществата, като в съчетание с мед подобрява качеството на кръвните клетки.

  Често задавани въпроси


  Всички продукти представени на сайта са хранителни добавки и не предотвратяват заболявания. Представените продукти не могат да се използват като заместител на балансираната диета и здравословния начин на живот. Материалите на сайта са създадени с информативна цел и не представляват медицински съвети или медицински консултации. Винаги се консултирайте с лекар, преди започването на която и да било от процедурите. Всички терапии са специално разработени от REVIV. Графичните знаци и визиите са създадени с маркетинг цели и не показват реалния вид на продуктите.

  Powered by Webstation™