REVIV
Запазете час

  Подсилване на имунната система

  подсилване на имунната система

  Имунната система е естественият защитен механизъм на нашето тяло срещу болести и техните микроби. Като цяло защитата на тялото ни успешно се бори с настинки и други инфекции, които развиваме в ежедневието, ето защо е много важно подсилване на имунната система.

  Следователно повечето вируси, бактерии, гъбички и други микроби не могат да предизвикат заболяване и до голяма степен се отблъскват незабелязано. Ако имунната система е отслабена поради стрес, небалансиран начин на живот, други току-що преодоляни заболявания и/или недостатъчно снабдяване с определени биофактори – ние сме по-податливи на инфекции.

  Необходимо е подсилване на имунната система, особено през зимата

  Колкото по-дълго се нуждае имунната система, за да елиминира микробите, толкова повече защитни реакции се появяват, например кашлица, симптоми на настинка и дори треска са такива защитни реакции, които тялото използва за прогонване на вируси и бактерии.

  Хората са много по-склонни да се разболеят през зимата. От една страна, защото стоят по-често в отопляеми, затворени помещения с ниска влажност и други хора и се разболяват – например чрез капкова инфекция.

  От друга страна, тъй като имунната ни система е по-слаба през зимата ядем по-малко пресни продукти и салати. Като по този начин намаляваме естественото снабдяване с витамини чрез диетата си. Освен това през зимата прекарваме по-малко време на открито.

  Към края на зимата нашият резервоар с витамин D3 намалява, защото е трудно за кожата ни да синтезира нов витамин D3 чрез слънчева светлина. Освен това нашата имунна система е естествено изложена на ниски температури, сняг и дъжд. Това е причината сезоните на грип и настинки да са толкова разпространени, особено през студеното време на годината.

  Как биофакторите цинк, витамин С и витамин D укрепват имунната система

  подсилване на имунна система

  Трите биофактора цинк, витамин С и витамин D са важни градивни елементи на нашата имунна система. И изпълняват различни задачи, които взаимно се подкрепят. Добре коригираният баланс на биофактори ни помага да се преборим с настинки и други инфекции. а се възстановим от тях по естествен начин, че можем да разчитаме на силна имунна система през цялата година.

  Kакво допринася витамин С за подсилване на имунната система

  Витамин С, наричан още аскорбинова киселина, е един от най-важните витамини. Той изпълнява множество функции в нашето тяло. Един от тях е за укрепване на имунната система. Той стимулира образуването на бели кръвни клетки, отговорни за елиминирането на микробите. Като по този начин ускорява защитните реакции на организма. Освен това витамин С е силен антиоксидант, тъй като намалява оксидативния стрес.

  Това означава, че свързва увреждащите свободни радикали в кръвта. Регенерира собствените вещества на тялото, които имат антиоксидантно действие, и намалява нежелания клетъчен стрес. Витамин С се изразходва във всички тези реакции в тялото ни. Ето защо нуждата ни от витамин С се увеличава, когато сме болни.

  Витамин С има решаващ принос за намаляване на риска от настинка

  Известно като домашен лек от дълго време, медицинско проучване, проведено в продължение на 5 години в университета в Токио, може да докаже, че витамин С има решаващ принос за намаляване на риска от настинка. Субектите, които са приемали витамин С нарочно, се разболяват по-малко от групата за сравнение.

  По-нататъшни проучвания успяха да потвърдят този резултат както при възрастни хора, така и при деца в училище.

  Затова, особено в прохладните и облачни зимни месеци, помислете за балансирана диета. И достатъчно снабдяване с жизненоважните биофактори витамин D3, цинк и витамин С – имунната ви система ще ви се отблагодари!

  За да предотвратите всичко това – особено през грипния сезон: Подкрепете активно имунната си система и здравето с интравенозни терапии на Revivme!

  Съдържание на витамин CЦитрусовите плодове съдържат много витамин С, лукът, чушките или броколите също имат доста от него. 
  Прием на витамин C за подсилване на имунната системаПрепоръчителният дневен прием на витамин С за здрави възрастни мъже е 110 mg и 95 mg за жени. За пушачите се препоръчва 40% по-висока доза (съответно 155 mg и 135 mg на ден) поради по-високите метаболитни загуби на витамин C.Пушенето освобождава повече свободни радикали в кръвта, които трябва да бъдат неутрализирани, преди да могат да причинят увреждане на съдовата система стени.
  Силната имунна система се нуждае от ЦинкЦинкът е един от микроелементите с най-голям брой функции в нашето тяло. След желязото той е и най-разпространеният. Освен функциите, които има за хормоналния баланс и растежа на косата и ноктите, той участва значително в подсилване на имунната система.
  Функция на Цинк Поради функцията си за заздравяване на рани, цинкът често е съставка в полезните мехлеми. Ако няма цинк, нормалните клетки, както и клетките на имунната система, като Т-хелперните клетки и Т-клетките убийци, не се активират и защитните механизми на нашето тяло не могат да бъдат ефективни.
  Подсилване на имунната система с витамин DЧрез модулиращия си ефект витамин D предпазва тялото от погрешни атаки, извършвани от собствената му имунна система, като по този начин допринася за намаляване на риска от автоимунни заболявания и хронични възпаления.

  Често задавани въпроси


  Всички продукти представени на сайта са хранителни добавки и не предотвратяват заболявания. Представените продукти не могат да се използват като заместител на балансираната диета и здравословния начин на живот. Материалите на сайта са създадени с информативна цел и не представляват медицински съвети или медицински консултации. Винаги се консултирайте с лекар, преди започването на която и да било от процедурите. Всички терапии са специално разработени от REVIV. Графичните знаци и визиите са създадени с маркетинг цели и не показват реалния вид на продуктите.

  Powered by Webstation™