REVIV
Запазете час

  Подсилване на организма

  Подсилване на организма

  Симптомите на недостиг на витамини изискват незабавен контакт с лекар гастроентеролог. Лекарят извършва физически преглед на пациента и събира информация за анамнезата.

  Проявите на патология са специфични, поради което поставянето на диагноза в повечето случаи не причинява трудност.

  Подсилване на организма при състояние на недостиг на витамини

  Основната цел на терапията е подсилване на организма чрез приемане на липсващи витамини в тялото на пациента. Лечението на недостиг на витамини се основава на разработването на подходяща диета.

  Веществата, които човек получава от храната, се абсорбират бързо в червата. Необходима е оптимално подбрана диета, която да включва различни групи хранителни вещества, които участват в метаболитните процеси. Присъствието им в храната ускорява възстановяването на пациента.

  Курсът на лекарства може да включва перорално приложение на мултивитаминни препарати. Ако недостигът на витамини е голям, лечението е чрез инжектиране на мултивитамини.

  Монопрепаратите рядко се използват при лечението на недостиг на витамини. Обикновено е налице дисбаланс на няколко групи витамини в човешкото тяло. Мултивитаминните комплекси помагат за бързото решаване на този проблем. Отказът от тях е възможен в случай на индивидуална непоносимост на пациента към отделните компоненти на препарата.

  Навременното лечение на недостига на витамини позволява да се разчита на пълното възстановяване на пациента. Благоприятна е прогнозата при умерен недостиг на витамини и при нормализиране на диетата на дете или възрастен. Тежките форми на недостиг на витамини не винаги позволяват да се възстанови нормалното функциониране на отделните телесни системи. Пренебрегваният недостиг на витамини може да бъде сериозен и опасен за здравето.

  При продължителна авитаминоза

  Продължителният дисбаланс на витамини в организма е възможно да доведе до сериозни последици: потискане дейността на отделните телесни системи или полиорганна недостатъчност. Лечението на хиповитаминозата, недостига на витамини, трябва да се извършва след консултация със специалист гастроентеролог.

  Профилактиката на авитаминозата се основава на балансирана диета.

  Установено и потвърдено е, че признаци на недостиг на витамини няма да се появят при деца и възрастни при системно хранене с достатъчно количество зеленчуци, зеленолистни, плодове. През есента и зимата в храната трябва да се включат много цитрусови плодове, пресни сокове и кисело зеле.


  Всички продукти представени на сайта са хранителни добавки и не предотвратяват заболявания. Представените продукти не могат да се използват като заместител на балансираната диета и здравословния начин на живот. Материалите на сайта са създадени с информативна цел и не представляват медицински съвети или медицински консултации. Винаги се консултирайте с лекар, преди започването на която и да било от процедурите. Всички терапии са специално разработени от REVIV. Графичните знаци и визиите са създадени с маркетинг цели и не показват реалния вид на продуктите.

  Powered by Webstation™