REVIV
Запазете час

  Поредица: Капанът на зависимостите

  Капанът на зависимостите

  Поредица: Капанът на зависимостите: Как да се измъкнем от капана на коварния алкохол

  В съвременния свят зависимостите са почти нормална част от ежедневието – прекалената привързаност към храна, към гледане на телевизия, към интернет, към алкохол, към упойващи вещества и др. Чест спътник на претоварената от тях психика са паническите разстройства, а физическите и други психологически симптоми не закъсняват. В поредица от няколко статии разкриваме как интравенозната терапия НАД+ помага за детоксикирането на организма като част от пътя на освобождаване от зависимостите

  В първата статия от поредицата разказваме за една от най-честите съвременни зависимости – тази към алкохола.

  Алкохолизмът се прокрадва незабелязано, но в крайна сметка напълно завладява психиката и здравето на човек. От първия до последния си етап той е непредсказуем и болезнен. Границата между спорадична консумация на алкохол и постоянната нужда от него чрез увеличаване на дозата, е много тънка и незабележима. Желанието да “забравите” провокира влечението към алкохолните напитки, след това дозите се увеличават, а сутрешният махмурлук започва да преследва почти постоянно. Непрекъснатото въздействие на алкохолните токсини разрушава психиката и компрометира работата на жизненоважни органи и системи в тялото.

  Последствия за психиката

  При постоянна употреба на алкохол поведението на човек се променя значително. Периодите на еуфория се редуват с периодите на депресия и агресивност, намалена способност за концентрация и на адекватна самооценка. За зависимия от алкохола човек е характерен грубият цинизъм – агресивни действия, нетактичност, натрапчива откровеност, емоционална грубост, истерични позиви, арогантно самодоволство. Социалните последици от алкохолоизма се определят като неспособност човек да изпълнява семейните и трудовите си ангажименти. В картината на капанът на зависимостите се разпознават моменти на пасивност, периодична амнезия, безразличие и сънливост. Общ спад на мотивацията и инциативността, системна невъзможност да бъде поддържана работоспособността, понякога дори загуба на паметта.

  Последствия за тялото

  Последиците от алкохолизма за физическото здраве на човек са необратими, а остатъчните ефекти продължават дори при продължително въздържане от алкохол. Признаците на заболявания на сърдечно-съдовата система стават все по-изразени. Откриват се тежки лезии на храносмилателната система – хепатит, преминаващ в цироза, панкреатит, атрофичен гастрит и много други.

  Помощници за терапията

  За по-лесно преминаване през абстинентния период, както и за възстановяване на последствията в организма е необходима помощ на всеки етап от преодоляването на последствията от интоксикацията. Детоксикиращата терапия е подкрепа за организма и за функциите на жизненоважните органи и системи. Необходимо е да се премахнат продуктите от разграждането на алкохола от тялото, като се използват интравенозни терапии (включващи задължително витамини от групата В, антиоксиданти, лекарства за успокояване на метаболизма). На следващ етап е необходимо да се премине към глобално стабилизиране на тялото, изтощено от постоянния прием на алкохол. На възстановяващия етап от съществена помощ са интравенозните терапии за повишаване на имунитета, за намаляване натоварването на черния дроб поради разграждането и отстраняването на токсините, облекчаването на възпалителните процеси в стомашно-чревния тракт.

  Ролята на НАД+

  Част от ефективната детоксикираща програма е интравенозната терапия НАД+. Тя помага за избягването на стресовото усещане, което създава потенциална ситуация за рецидив. Но това е малка част от широкия спектър на помощта й. НАД+ е биоактивната форма на витамин B3 (ниацин), която се намира във всички наши клетки и участва активно в безброй метаболитни процеси в тялото. Алкохолът изчерпва нивата му. Интравенозното приложение на високи дози НАД+, коензим на витамин В3, директно в кръвния поток осигурява лекарствен ефект, който задейства възстановяването и оптимизирането на функциите на всички видове клетки, включително и невроните на мозъка.

  Сред най-неуловимите врагове на задрвето е махмурлукът, който се появява често изведнъж и си “отива” трудно и болезнено. Той доста наподобява на настинката – всичко, което можем да направим, е да се опитаме да облекчим симптомите и да очакваме организмът да се възстанови сам. За да освободим тялото си от махмурлука, е необходим сериозен микс от мерки – хидратиране, прием на витамин С, подсилване на организма и детоксикиране. Всички те са част от комплекса на интравенозната терапия НАД+. Приемът на таблетки често не помага, тъй като алкохолът достатъчно “износва” черния дроб, който не е в състояние адекватно да преработи всяко допълнително нещо. С помощта на НАД+ работата му е олекотена, а тонусът и самочувствието се възстановяват буквално минути след началото на интравенозното вливане.

  НАД+ помага за възстановяване на физическа и психическа умора, тъй като има основна роля в транспорта на енергия. Интравенозната терапия с НАД+ (която прескача всички бариери на усвояване от организма) има следните ефекти: повишена енергия, умствена яснота, концентрация, подобрено настроение, памет, слух и зрение, и намаляване на болката и симптомите на отнемане при лечение на алкохолна и наркотична зависимост. Изследванията показват, че НАД+ има уникалната способност да индуцира възстановяване на ДНК и излизане от омагьосания кръг на „капанът на зависимостите“.


  Всички продукти представени на сайта са хранителни добавки и не предотвратяват заболявания. Представените продукти не могат да се използват като заместител на балансираната диета и здравословния начин на живот. Материалите на сайта са създадени с информативна цел и не представляват медицински съвети или медицински консултации. Винаги се консултирайте с лекар, преди започването на която и да било от процедурите. Всички терапии са специално разработени от REVIV. Графичните знаци и визиите са създадени с маркетинг цели и не показват реалния вид на продуктите.

  Powered by Webstation™