REVIV
Запазете час

  IV терапия или други видове прием?

  Интравенозната терапия

  IV терапия или други видове прием?

  Интравенозната терапия може с лекота и бързо да ви освободи от проблемите, свързани с промяна на климатични зони и часови пояси, от различни видове инфекции и да подобри сексуалното ви здраве. Помагат за подобряване на спортните ви постижения и са незаменими в изграждането на перфектна мускулатура. Възстановяването на електролитния баланс, подобряването на процесите на детоксикация и прочистване също са в списъка с полезни действия на IV терапиите.

  Какво се случва с тялото след интравенозно въвеждането на витамини?

  Когато микс от витамини, минерали, аминокиселини и други полезни вещества под течна форма навлиза в организма през вените – това осигурява бърз приток в кръвния поток и ефективно усвояване от клетките. Нивото на изброените вещества се увеличава значително в сравнение с приемането им с храната или под форма на хранителни добавки. А по-високите нива на витамини и минерали в кръвта помагат за поддържане на добро здраве и за предотвратяване на заболявания.

  Какви хора и какви показания са най-подходящи за IV терапия?

  Доста хора използват витаминна терапия за бързо възстановяване след интензивно физическо натоварване и тренировки, за възстановяване след участие на маратон например, за премахване на симптомите на махмурлук, за подобряване цвета и състоянието на кожата. Обещаващи резултати при приложение на IV терапия се наблюдават при мигрена, синдром на хронична умора, мускулни спазми, болки, инфекции на дихателните пътища, отслабен имунитет. Понякога бързината на снабдяването на организма с тези вещества е от изключително значение за възстановяването му – например балансиране на хидратацията, след консумация на големи количества алкохол, за укрепване на имунитета и повишаване на енергийните нива. Витамините, използвани в течния микс, са водоразтворими, което означава, че тялото приема толкова, колкото му е необходимо, а излишъкът се отделя през бъбреците и урината.

  Какви витамини са подходящи за интравенозно приложение?

  Обикновено в микса на IV терапията се съдържат следните съставки: витамин С, витамини от група В, магнезий. Съдържат се и аминокиселини (градивни елементи на протеина) и антиоксиданти като глутатион (въвежда се допълнително). Най-често в микса се съдържа само един витамин (например витамин С) или коктейл от витамини и минерали. Когато организмът има нужда от увеличен прием на тези витамини, най-добре е той да става интравенозно.

  IV терапия или таблетки?

  Преди да навлязат в кръвоносната система, витамините и добавките под формата на таблетки или прахчета преминават през стомашно-чревния тракт. Тук те са вече частично унищожени от ензимите и стомашните течности, необходими за преработването на храната. Така само малък процент от активните вещества се включват в метаболитните процеси. Интравенозната форма на витамините доставя активните вещества директно в кръвта, което скъсява времето до началото на действието им и ги прави максимално биодостъпни. В резултат на това клетките получават максимум полезни вещества и ефектът настъпва веднага (инфузията обикновено отнема между 45 минути и час и половина). Т.е. бързината е още едно предимство IV терапията. Освен това тя е достъпна за всякакви възрасти. По време на IV терапията избягва се и дискомфорта на съобразяването с времето на приема – при останалите форми се налага спазване на определени изисквания, съобразени с хранене, с тренировки, с времето за сън и т. нат. И не по-малко важният аспек – рискът от превишаване с дозите при интравенозното вливане на практика не съществува.

  Предимствата на интравенозната витаминна терапия са:

  • доставяне директно в кръвния поток
  • увеличена ефективност, до 90 % в сравнение с около 50 % абсорбция на таблетките
  • бързина на действие
  • намален риск от предозиране
  • комфорт на приема (без съобразяване с други фактори от ежедневието)
  • достъпна за всякакви възрасти

  Всички продукти представени на сайта са хранителни добавки и не предотвратяват заболявания. Представените продукти не могат да се използват като заместител на балансираната диета и здравословния начин на живот. Материалите на сайта са създадени с информативна цел и не представляват медицински съвети или медицински консултации. Винаги се консултирайте с лекар, преди започването на която и да било от процедурите. Всички терапии са специално разработени от REVIV. Графичните знаци и визиите са създадени с маркетинг цели и не показват реалния вид на продуктите.

  Powered by Webstation™