REVIV
Запазете час

  IV терапия и възстановяване след ковид

  IV терапия и възстановяване след ковид

  IV терапия и възстановяване след ковид

  Мощната атака на слабоизследван вирус като Covid-19 все още е силна. Въпреки предпазните мерки, хората продължават да боледуват. Заболяването протича различно за всеки – някои преминават през всички етапи трудно, а други го карат на крак. Според учените до известна степен това зависи и от имунитета на човек. Добрият имунитет помага за по-бързото оздравяване. Но в същото време ефектът от вируса не минава незабелязано.

  Коронавирусната инфекция оставя последствия в тялото, известни като посткоронавирусен синдром. Обикновено с този термин се означават патологии в белите дробове, сърцето, кръвоносните съдове, бъбреците и други органи. За пълното възстановяване на имунната система са необходими поне шест месеца.

  През този период лекарите съветват да подпомагате тялото си по всякакъв начин: правилно хранене, разходки на чист въздух и прием на подходящи витамини и минерали.

  IV терапия след Covid-19 помага за това: балансираният коктейл от хранителни вещества ефективно попълва вътрешните резерви и дава сила на отслабеното тяло, като укрепова имунната система и активира процеса на регенерация на клетъчно ниво.

  Как Covid-19 се отразява на организма?

  възстановяване след ковид

  Според представители на СЗО коронавирусната инфекция е по-опасна от всички известни досега подобни патогени (например грипни вируси). Коронавирусът причинява сгъстяване на белодробната тъкан, следователно дихателната функция се влошава. Развива се хипоксия: не само белите дробове, но и всички други органи и тъкани не получават кислорода, от който се нуждаят за нормално функциониране.

  Covid-19 може да повлияе на състоянието на всички органи и системи на тялото. Вирусът провокира продължителни смущения във функционирането на имунната система, което също е причина за усложнения. Имунитетът не може да се справи с враждебните тела.

  Проблемът е, че други клетки също произвеждат вещества за борба с вируса и едно от тях са цитокини. Това са протеини с ниско молекулно тегло, които са отговорни за взаимодействията между клетките. Ако има твърде много цитокини, в тялото започва цитокинова буря. Това е тежко възпаление, което води до неконтролирана реакция: треска, повръщане и намаляване на нивото на кислород в кръвта. Ако тази реакция не бъде овладяна, изходът може да бъде фатален.

  Как да помогнем на тялото след Covid-19?

  IV терапия за възстановяване след ковид

  Вирусът засяга цялото тяло по агресивен начин, следователно процесът на възстановяване трябва да бъде комплексен. Една от най-важните задачи е обезпечаването на всички системи с адекватно витаминно хранене. Лекарите са установили кои витамини и хранителни вещества са най-необходими в този период.

  Витамин D

  Тялото ни произвежда този витамин под въздействието на слънчевата светлина, необходим е за усвояването на калция и за разпространяването му през костните тъкани. По време на коронавирусна инфекция основното предимство на витамин D е способността му да активира имунната система. Редовният прием на този витамин осигурява на тялото допълнителна защита.

  Витамини от групата В

  Това е обширна група витамини, която оказва действие буквално върху всяка клетка. По време на боледуване концентрацията на витамини намалява, така че тялото има нужда от допълнително хранене. Освен храни, съдържащи витамини от група В, редовно приемайте комплекс от витамини или подарявайте на тялото си IV терапия с коктейл, който включва необходимите групи хранителни вещества.

  Витамин С

  Този антиоксидант с най-широк спектър на действие е незаменим за имунната система. Аскорбиновата киселина стимулира производството на бели кръвни клетки, които са отговорни за унищожаването на микроби и бактерии. Освен това витамин С свързва свободните радикали и ги неутрализира, предотвратявайки увреждането на клетките.

  Глюкоза

  Глюкозата е идеалната храна за човешкия мозък и сърце. Особено необходимо е това вещество за изтощения организъм. Увеличава енергийните резерви, премахвайки симптомите на интоксикация.

  IV терапия и възстановяване след ковид

  Доказано е, че при ниски нива на витамини от група В, витамин D и витамин С организмът понася по-трудно всякакъв вид инфекции, като е много по-вероятно да протича по-трудно и възстановяването след боледуване. Това се отнася, както вече узнахме, особено за възстановяването след Covid-19. Във Великобритания има практика чрез интравенозна инфузия да се премахване на дисбаланса на микроелементите, необходими за бързото възстановяване на силите на организма.

  Практиката във Великобритания показава, че IV терапия позволява да се реша няколко задачи наведнъж:

  • да се попълнят запасите от витамини в организма;
  • да се намали времето за възстановяване след боледуване;
  • да се укрепи имунната защита на организма;
  • да се намали вероятността от развитие на посткоронавирусен синдром.

  В състава на разтворите влизат най-важните от изброените микро- и макроелементи, необходими за бързото възстановяване на изтощения след боледуване организъм.

  Витамин D активира имунната система, повишава устойчивостта на организма към Covid-19, намалява риска от тежки последици от заболяването.

  Витамини от група В помагат за укрепване на имунната система, нормализиране на емоционалния фон, възстановяване на работата на сърдечно-съдовата и нервната система.

  Витамин С възстановява жизненоважни ресурси на тялото, почиства тялото от токсини, улеснява усвояването на други хранителни вещества.

  Калий и магнезий подобряват функционирането на сърцето и кръвоносните съдове, премахват аритмиите и нормализират кръвното налягане (чести последствия от коронавирусна инфекция).

  Съставът на разтвора се избира индивидуално събразно характеристиките на всеки организъм. Допълнително могат да бъдат добавени други микроелементи, които пряко влияят върху функционирането на имунната система.

  Ролята на глутатиона за възстановяването на организма

  IV терапия и възстановяване след ковид 3

  Глутатионът защитава всяка клетка в човешкия организъм и това го превръща в главен антиоксидант и основен негов детоксикатор. Неслучайно го наричат “маестрото на имунната система”. Елементи като калций, рибофлавин, витамин С и селен участват в синтеза на глутатион.

  Това вещество има наистина уникални свойства:

  • реагира със свободните радикали, превръщайки ги от разрушителни вещества в обикновени метаболитни продукти;
  • неутрализира и извежда отровите и токсините от тялото;
  • възстановява витамините А, Е и С;
  • участва в процесите на имунна защита, свързвайки комплексите антиген-антитяло и способства тяхното унищожаване от клетките убийци;
  • в случай на коронавирусна инфекция, окисленият глутатион намалява симптомите на кислороден дефицит, намалява тежестта на заболяването и ускорява възстановяването.

  Под формата на таблетки той на практика не се усвоява. Най-голям ефект се постига чрез прилагането му венозно. Чрез интравенозната терапия Vitaglow можете успешно да активирате и поддържате нивото на този жизненоважен антиоксидант в организма ви.

  Не забравяйте, че възстановяването след Covid-19 е изцяло във ваши ръце. Не разчитайте единствено на работата на лекарите. Те са донякъде, след това сте вие.

  Последици след боледуване от Covid 19Коронавирусната инфекция оставя последствия в тялото, известни като посткоронавирусен синдром. с този термин се означават патологии в белите дробове, сърцето, кръвоносните съдове, бъбреците и други органи.
  Как се отразява на организмаКоронавирусът причинява сгъстяване на белодробната тъкан, следователно дихателната функция се влошава. Развива се хипоксия – не само белите дробове, но и всички други органи и тъкани не получават кислорода, от който се нуждаят за нормално функциониране.
  Възстановяване след КовидВирусът засяга цялото тяло по агресивен начин, следователно процесът на възстановяване трябва да бъде комплексен. Една от най-важните задачи е обезпечаването на всички системи с адекватно витаминно хранене.
  Необходими витамини и хранителни вещества При възстановяване след ковид полезните витамини са: витамин D, витамини от групата В, витамин С и глюкоза.
  Ползи при интравенозните терапииТова е най-бързият и ефективен начин за премахване на дисбаланса на микроелементите, необходими за бързото възстановяване на силите на организма, подпомагайки бързото възстановяване след ковид.

  Всички продукти представени на сайта са хранителни добавки и не предотвратяват заболявания. Представените продукти не могат да се използват като заместител на балансираната диета и здравословния начин на живот. Материалите на сайта са създадени с информативна цел и не представляват медицински съвети или медицински консултации. Винаги се консултирайте с лекар, преди започването на която и да било от процедурите. Всички терапии са специално разработени от REVIV. Графичните знаци и визиите са създадени с маркетинг цели и не показват реалния вид на продуктите.

  Powered by Webstation™