REVIV
Запазете час

  Възстановяване след COVID – Обратно в строя

  Възстановяване след COVID

  Обратно в строя

  Как да се върнем към обичайния ритъм и да преодолеем последствията след COVID, настинка и грип?

  Възстановяване след COVID. Подсилване на организма след боледуване.

  Дори и в началото на пролетта, сезонът на настинките и грипа все още не е отстъпил мястото си. След въздействието на болестите върху организма, идва ред на най-важния етап – неговото възстановяване, което изисква най-добрите грижи.

  Предлагаме ви няколко лесни за изпълнение съвети как да се върнете към обичайния си ритъм по най-бързия и приятен начин при последствията след настинка и грип. Така ще успеете не само да се почувствате отново в прекрасна форма, но и да предотвратите всякакви последствия за здравето, което е най-важната цел по време на възстановяването след Ковид.

  Колкото и да е слабо изучен все още този вирус, ясно е, че преболедувалите се оплакват от някои общи симптоми, които се задържат дълго време след оздравяването. Това са слабост, затруднения при извършването на ежедневните домашни задължения и поддържането на начина на живот, който са имали преди заболяването.

  Невъзможно е да не се отбележи и обострянето на хроничните заболявания, както и поява на депресивни състояния. Тъй като Ковид причинява усложнения в различни органи, то и възстановяването на организма трябва да има интегриран подход. Освен това трябва да започне навреме, за да се избегнат негативните последици и максимално бързо да бъде възобновен обичайният начин на живот.

  Според специалистите съществува така нареченият терапевтичен прозорец – това са първите два месеца след боледуването, по време на които резултатите от пълноценната и качествена рехабилитация са най-обещаващи. Има редица препоръки за тва как да помогнем на тялото да се възстанови след Ковид. Селектирали сме някои, които са най-лесно приложими в ежедневието, но ефектът от тях е осезаем.

  Закуска

  Факт, започваме с нея. Според лекарите тялото се нуждае от около две седмици след настинката и грипа, за да се възстанови. А възстановяането след Ковид изисква повече време и по-стриктна дисциплина. По време на болестта имунната система е работела усилено, за да се справи с температурата, хремата, кашлицата и другите симптоми. След това се увеличава нуждата от прием на витамини от групата В, витамини А и С.

  Може да си ги осигурите чрез питателна закуска, която включва авокадо, бадемово мляко, банани. За да се справи по-лесно организма с последствията от инфекцията, му помогнете с терапията Megaboost – тя подсилва имунната система и помага на тялото да се освободи от токсините, благодарение на високите дози витамин С. Право в целта – а именно пълно възстановяване след Ковид е и терапията Ultraviv – тя възстановяване нивата на енергия и хидратация в тялото, необходими за влизането му във форма след боледуване.

  Пролетно почистване

  Да се предпазите от инфекции невинаги е толкова просто – бактериите обитават всякакви повърхности, до които се е докосвал болният. Така че пролетното почистване на дома е от помощ – дезинфекция, проветряване, генерално почистване. Изхвърлете дори четката си за зъби и я заменете с нова, независимо дали й е дошло времето. Важен момент е мобилният телефон – до него се докосваме средно 2617 пъти на ден. Затова го дезинфекцирайте винаги, когато се сетите.

  Обяд и вечеря

  По време на боледуване запасите на организма от протеини се изчерпват, затова е важно да възстановите баланса им. Едновременно трябва да направите същото и за всички необходими витамини. За възстановяването на организма след Ковид е важно да осигурите на организма максимално разнообразие от хранителни вещества.

  Препоръчително е да се консумират пълноценни храни и да се изключат преработените, бързото хранене и полуфабрикатите. Свежите зеленчуци и плодове осигуряват така необходимите антиоксиданти за организма, особено по време на възстановителния период.

  Внимателно с чесъна, но все пак е добре да го включите в менюто си. Цинкът също е полезен по време на и след заболяване – помага за производството на бели кръвни телца. Цинк се съдържа в тиквените семки, кашу, спанак и какао. Важно е да избирате лека храна, за да не натоварвате черния дроб, който е работил допълнително докато сте приемали и лекарства през устата.

  Дайте му почивка и подсилете организма след боледуване с терапията Vitaglow – тя съдържа висока концентрация на Глутатион (един от най-важните антиоксиданти за човешкото тяло). Освен детоксикацията, бонусът от действието на Vitaglow е забележимото подобряване на състоянието на кожата – тя изглежда с добавен блясък и подмладена.

  Сън

  Важно е да спите достатъчно както по време на заболяването, така и в етапа на възстановяването. Сънят е основното богатство в борбата срещу настинката и грипа, а за възстановяването след Ковид е задължителен. Не поемайте много работа – пестете силите си. По време на сън имунитетът се възстановява. От друга страна липсата на сън може да отнеме от силите на организма да се справи с вражеските инфекции.

  Така че зарежете сериалите до полунощ – лягайте си рано и ставайте рано. Известно е позитивното въздействие на магнезия – този минерал е включен в терапията Hydromax, която помага за облекчаване на мускулното напрежение в организма и бързото му възстановяване. Напомняме отново за Megaboost – допълнителна грижа за балансиране на електролитния баланс и нормализиране на функциите на тялото.

  Време на открито

  Възстановяването на ритъма след боледуване трябва да става плавно. В първите си “здрави” дни не е препоръчително да правите дълги разходки веднага, а постепенно да увеличавате физическото усилие. Излизайте първо за около 15 минути, на следващия ден нека да бъде половин час, след това и час и т. н. Най-добрият спорт през това време е ходенето.

  След вируса могат да се появят усложнения и продължителни симптоми катоКашлица, затруднено дишане, сърдечни проблеми, пориви за непрестанно отхрачване, напрежение в белите дробове, болка в гърдите и мускулите, главоболие, усещане за задух и чувство на умора след физически дейности.
  Процедурите са подходящи заЛица след прекаран COVID-19, бронхопневмония и други състояния със симптоми.
  Как могат да помогнат терапиите на RevivМинимизиране процеса на фиброзаПодобряване на общото състояние на целия организъмВъзстановяване функцията на белия дробУкрепване на понижения имунитет

  Кафе

  Всеки знае, че по време на боледуване и след него трябва да увеличите приема на течности – поне литър допълнително към обичайния ви прием.

  Ако ви е трудно да се справите сами, разчитайте на терапията Hydromax – тя помага на тялото за бързото възстановяване след COVID и последствията от дехидратацията.

  Разбира се, за предпочитане е чаят да преобладава над кафето – чай от джинджифил, от шипка, от липа, от червени плодове – те са богати на витамини. Водата е нужна на организма за детоксикация, за подхранване на мускулите, за доброто състояние на кожата и като цяло.

  Спорт

  Важно е да следвате сигналите на тялото си. Ако нямате температура, пулсът ви не е ускорен, сърдечният ви ритъм е нормален, белите дробове са чисти (това ще определи лекарят), тогава може да се върнете към тренировките. Но отново съветваме – старайте се това да става постепенно. За подсилване на организма след боледуване може би е добре в началото да включите занимания като йога, пилатес.

  А кардио тренироквите да оставите за момента, в който сте напъно възстановени. За да се възстанови организмът след Ковид и да се върнете по-бързо към активното спортуване и за по-бързо възстановяване след COVID, помогнете на организма с терапията Megaboost – осезаемо ще усетите прилив на тонус и жизненост.

  Психика

  По време на възстановяването след Ковид може да се наложи да обърнете внимание не само на физическата си сила, но и на психическото си здраве. Наред с общата слабост, последствията след боледуването се проявяват и в нарушения на съня, трудности в концентрацията. На този фон се появяват тревожност и раздразнителност, което впоследствие може да се прояви в посттравматично разстройство.

  Трябва да приемете стреса, който сте преживели, да преминете към следващия етап от живота си и да продължите напред. Въпреки това понякога е трудно човек да се справи сам с това. Изключително много могат да помогнат в тази ситуация дихателните и физически упражнения. Разбира се, помощта от професионален психолог също е част от грижата за себе си, която не бива да се пренебрегва.

  Сесиите за психо-емоционално разтоварване и психотерапевтични практики са необходими, за да може човек да си спомни своето състояние, в което е бил дори преди болестта, когато е чувствал състояние на хармония, щастие и здраве.

  Вие заслужавате най-доброто

  Независимо дали сте във върховна форма или в етап на възстановяване на силите. Несравнима награда за организма ви е премиум терапията Royal Flush – тя “опакова” в себе си всички изброени терапии и осигурява на тялото едновременно енергия, детоксикация, подсилване, подмладяване.

  Royal Flush е незаменима цялостна грижа за организма.

  Последици след Covid-19Преболедувалите се оплакват от общи симптоми, които се задържат дълго време след оздравяването. Това са слабост, затруднения при извършването на ежедневните домашни задължения и поддържането на начина на живот, които са имали преди заболяването.
  Възстановяване след Covid-19 с терапии на REVIVЗа да се справи по-лесно организма с последствията от инфекцията, му помогнете с терапията Megaboost – тя подсилва имунната система и помага на тялото да се освободи от токсините, благодарение на високите дози витамин С.
  Възстановяване след Covid-19 с терапии на REVIVПълно възстановяване след Ковид е и терапията Ultraviv – тя възстановяване нивата на енергия и хидратация в тялото, необходими за влизането му във форма след боледуване.
  Възстановяване след Covid-19 с терапии на REVIVТерапията Vitaglow съдържа висока концентрация на Глутатион (един от най-важните антиоксиданти за човешкото тяло). Освен детоксикацията, бонусът от действието на Vitaglow е забележимото подобряване на състоянието на кожата – тя изглежда с добавен блясък и подмладена.
  Незаменима цялостна терапия – грижа за организма Несравнима награда за организма ви е премиум терапията Royal Flush – тя “опакова” в себе си всички изброени терапии и осигурява на тялото едновременно енергия, детоксикация, подсилване, подмладяване.

  Често задавани въпроси


  Всички продукти представени на сайта са хранителни добавки и не предотвратяват заболявания. Представените продукти не могат да се използват като заместител на балансираната диета и здравословния начин на живот. Материалите на сайта са създадени с информативна цел и не представляват медицински съвети или медицински консултации. Винаги се консултирайте с лекар, преди започването на която и да било от процедурите. Всички терапии са специално разработени от REVIV. Графичните знаци и визиите са създадени с маркетинг цели и не показват реалния вид на продуктите.

  Powered by Webstation™